Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który będzie podstawą udanej ogórkowej. Lekko zabielona śmietaną - to idealna propozycja na pierwsze danie obiadowe. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić zupę ogórkową - przepis jest naprawdę prosty!
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 109
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 153
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 37
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 46
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 17
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 109
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 153
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 37
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 46
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 17
Składniki
W garnku umieścić mięso, pokrojoną w talarki marchewkę, liści laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i gotować do miękkości mięsa.
Dodać starte na grubych oczkach tarki ogórki kiszone i dolać 150 ml wody z kiszenia ogórków, całość gotować 10-15 minut.
Kilka łyżek gorącej zupy rozmieszać ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami.